Fitness Owca Trener Personalny Współpraca Online

Trener

 Personalny

Trener

 Personalny

TRENER

 PERSONALNY

TRENER PERSONALNY

SZYMON

OWCZARZAK

Plany treningowe jakie układam składają się z ćwiczeń dla każdej osoby

TRENER PERSONALNY

Od najdawniejszych czasów ludzie byli zależni od pożywienia. Jedzenie miało nam służyć w zaspokajaniu głodu i w przeżyciu. Jednak wydawać by się mogło, że takie znaczenie jedzenia dawno straciło już na wartości. Uważany za ojca współczesnej medycyny Hipokrates wypowiedział słowa: “Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. Patrząc na dzisiejszy przemysł spożywczy ,oraz szeroko szerzący się konsumpcyjny styl życia wywnioskować można, że niewielka część społeczeństwa całego globu stosuje się do jego słów. By dotrzeć do pierwotnego znaczenia terminu „pokarm” niezbędne jest prześledzenie historii jedzenia, jego genezy, rozwoju i przede wszystkim sensu spożywania pokarmów.

 

Posiłki przestały mieć kluczowe znaczenie w ciągu dnia, a ludzie nie dzielą już swojego czasu według pór spożywania dań. Spożywają pokarmy o różnych porach, najczęściej w pośpiechu nie mówiąc już o wspólnie spożywanych posiłkach, które jeżeli w ogóle mają miejsce, towarzyszą jedynie doniosłym wydarzeniom jak święta religijne czy święta rodzinne. Wówczas to jedzenie odgrywa główną rolę, a gospodarze muszą dbać o to żeby stoły były cały czas obficie zastawione, a jedne dania zastępowane są kolejnymi. Jednak uwolnienie życia rodzinnego od rytmu posiłków znacznie obniżyło rangę sztuki kulinarnej. Sposób odżywiania jest dzisiaj zależny od rytmu pracy, a spożywanie wspólnych posiłków odbywa się, co najwyżej podczas tak zwanych lunchów na przerwie w pracy. Żywienie ma mieć charakter zbiorowy, przemysłowy i dietetyczny oraz ma spełniać kryterium taniości. 

Jedzenie straciło swój „zdrowy” charakter, lub też, co wydaje się bardziej prawdopodobne, ludzie jako jego kreatorzy, stracili zdrowe podejście do kwestii żywienia.

 

Przepisy na potrawy świata
Przepisy na słodkie dania
Przepisy na białkowe naleśniki
Przepisy na szczupłą sylwetkę
Przepisy na dania mięsne
Przepisy z różnych produktów

1. NALEŚNIKOWY SERNIK NA ZIMNO

Przepisy na słodko
Przepisy na dania mięsne
Przepisy dla każdego
Przepisy

Od najdawniejszych czasów ludzie byli zależni od pożywienia. Jedzenie miało nam służyć w zaspokajaniu głodu i w przeżyciu. Jednak wydawać by się mogło, że takie znaczenie jedzenia dawno straciło już na wartości. Uważany za ojca współczesnej medycyny Hipokrates wypowiedział słowa: “Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. Patrząc na dzisiejszy przemysł spożywczy ,oraz szeroko szerzący się konsumpcyjny styl życia wywnioskować można, że niewielka część społeczeństwa całego globu stosuje się do jego słów. By dotrzeć do pierwotnego znaczenia terminu „pokarm” niezbędne jest prześledzenie historii jedzenia, jego genezy, rozwoju i przede wszystkim sensu spożywania pokarmów.

 

Posiłki przestały mieć kluczowe znaczenie w ciągu dnia, a ludzie nie dzielą już swojego czasu według pór spożywania dań. Spożywają pokarmy o różnych porach, najczęściej w pośpiechu nie mówiąc już o wspólnie spożywanych posiłkach, które jeżeli w ogóle mają miejsce, towarzyszą jedynie doniosłym wydarzeniom jak święta religijne czy święta rodzinne. Wówczas to jedzenie odgrywa główną rolę, a gospodarze muszą dbać o to żeby stoły były cały czas obficie zastawione, a jedne dania zastępowane są kolejnymi. Jednak uwolnienie życia rodzinnego od rytmu posiłków znacznie obniżyło rangę sztuki kulinarnej. Sposób odżywiania jest dzisiaj zależny od rytmu pracy, a spożywanie wspólnych posiłków odbywa się, co najwyżej podczas tak zwanych lunchów na przerwie w pracy. Żywienie ma mieć charakter zbiorowy, przemysłowy i dietetyczny oraz ma spełniać kryterium taniości. 

Jedzenie straciło swój „zdrowy” charakter, lub też, co wydaje się bardziej prawdopodobne, ludzie jako jego kreatorzy, stracili zdrowe podejście do kwestii żywienia.

 

 

 

 

 

Przepisy dla każego
Przepisy ze zdrowych produktów
Ciekawe Przepisy
Przepisy urozmaicające Twoją dietę

Bo kto nie lubi jeść ??🤷‍♂️ 

 

🍟🍕🍓🍏🥚🍗

Bo kto nie lubi jeść ??🤷‍♂️ 

 

🍟🍕🍓🍏🥚🍗

Przepisy mniam
Przepisy które zasmakują każdemu

PRZEPISY😋

PRZEPISY😋

Przepisy dla amatorów
Przepisy na sylwetkę
Przepisy dla zdrowia
Przepisy dla każdego brzuszka

1. NALEŚNIKOWY SERNIK NA ZIMNO

2. BIAŁKOWY GYROS NISKO KALORYCZNY

3. NISKO KALORYCZNE GOŁĄBKI

3. NISKO KALORYCZNE GOŁĄBKI

4. OWOCE MORZA PO CHIŃSKU

6. Pierś kurczaka po chińsku

6. Pierś kurczaka po chińsku

6. Pierś kurczaka po chińsku

5. BIAŁKOWE NALEŚNIKI BEZ MĄKI

6. Pierś kurczaka po chińsku

5. BIAŁKOWE NALEŚNIKI

BEZ MĄKI

4. OWOCE MORZA PO CHIŃSKU

6. Pierś kurczaka po chińsku

6. Pierś kurczaka po chińsku

7. Pieczony Dorsz z piekarnika, z warzywami

7. Pieczony Dorsz z piekarnika, z warzywami

Strona wykorzystuje cookies.

Przebywając zgadzasz się z polityka prywatności.  Regulamin strony.

Strona wykorzystuje cookies. Przebywając zgadzasz się z polityka prywatności.  Regulamin strony.

Fitness Owca Trener Personalny Współpraca Online

Owca_Personalny Dla Każdego

Owca_Personalny Dla Każdego

Email do :Trener Personalny Online Szymon Owczarzak
@fitnessowca instagram
FitnessOwca YouTube
Owca_Personalny Dla Każdego Facebook
Numer do: Trener Personalny Online Szymon Owczarzak

+48 667363395

owczarzak123@op.pl